Sineä ja kultaa


Uusi levy julkaistu 14.11.2013
Suomalainen laulumusiikki on ollut aina minulle hyvin rakasta. Sibelius-laulukilpailun myötä olen kokenut vielä suurempana kunnia-asiana liputtaa suomalaisen laulukirjallisuuden ja lied-laulun puolesta. Sibeliuksen laulut jäävät vielä odottamaan, mutta tämän levyn teko sekä Nova Trion kanssa työskentely on ollut suuri ilo!  Matin sovitukset toivat minusta tämän levyn laulut aivan uuteen valoon, tukien ja värittäen laulujen tekstejä.Elämä on valoja ja varjoja, läsnä ovat niin syntymä kuin kuolema. Levylle on valikoitunut lauluja kaikesta tuosta. Lauluissa on vahvasti läsnä myös luonto, jonka kautta voi peilata loputtomasti sielunmaisemiaan ja ymmärtää oman pienuutensa suuressa kokonaisuudessa.

Tauno Pylkkäsen laulusarja Kuoleman joutsen on tehty Aino Kallaksen viimeisten vuosien runoihin, jotka yhdistää helposti hänen omien lastensa ja puolisonsa kuolemaan. Itseäni sarja liikuttaa syvästi, mm. viimeisen kehtolaulun tuska sekä pastoralen vahvuus ja herkkyys yhtä aikaa. Kasken laulut ovat kansanomaisia, niiden melodiat soljuvat pakottomasti ja luonnollisesti. Merikannosta itselleni rakkaan ovat tehneet sävelkielen luonteva melodisuus ja valoisuus. Kuulan laulutuotantoon ei voi kyllästyä koskaan. Kerta toisensa jälkeen ne ilmestyvät minulle kuin uusina, tarjoten aina vain lisää värejä ja ulottuvuuksia. Kuulaa laulaessani unohdan helposti ajan ja paikan. Marjatan laulu liikuttaa minua äitinä erityisesti. Epilogi on laulu jo poisnukkuneiden läheisteni muistolle.

Laulajana olen aina halunnut ymmärtää ja sisäistää laulujen runot mahdollisimman hyvin, kokea ne omakohtaisesti, peilaten niitä omaan elämääni ja lopulta uskaltautua laulamaan niiden tarjoamat tunteet ja värit rohkeasti ja rehellisesti, sydän avoimena. Ajattelen, että silloin rakentuu varmimmin myös silta sydämestä toiseen sydämeen.

- Annastiina Tahkola -

LEVYARVIO RONDOSSA 2/2014
"Halu tehdä jotain omakohtaista ja uudenkuuloista herättelee kotoisan, läheisen tunnelman, johon Annastiina Tahkolan täysipainoinen ilmaisu istuu hyvin. Tahkolan vuolaan lavea ja ilahduttavan dramaattinen mezzo maalaa nostalgista suomalaisuutta kauniilla, vahvalla pensselillä..." "... Kuumaa ydintä on vaikuttavasti sisäistetty Kuula sekä Pylkkäsen Kuoleman joutsen -sarja Aino Kallaksen teksteihin, joiden ambivalentti traagisuus ja poeettinen hämäryys hehkuvat Tahkolan vahvassa äänessä."
AULI SÄRKIÖ  
Lue arvio kokonaisuudessaan (pdf 0,5Mb) »

LEVYARVIO - Valkeakosken Sanomat 20.3.2014
"Tahkolan ilmaisuvoimaisessa, kauniin ilmaisuvoimaisen mezzosopraanon soinnissa, korostuu erityisesti artikuloinnin selkeys; sanat ja sävel ovat yhtä."
JARMO TUOMINEN
Lue arvio kokonaisuudessaan (pdf 0,4Mb) »

Kuuntele musiikkia:
Osta levy omaksi tai lahjaksi
Levyä voi tilata Fuga:n verkkokaupasta tai Nova Agency:lta sekä viereisellä tilauskaavakkeella, jolloin kanteen tai sisälehtiseen saa halutessaan käsinkirjoitetun nimpparin Annastiinalta!

Täytä lomakeen tiedot ja tilaa, niin saat laskun sähköpostiisi (muista tarkastaa myös roskapostikansio, koska jotkut palvelut voivat laittaa sähköpostin sinne, esim. G-mail). Kun olet maksanut laskun tilille, niin levy lähetetään laittamaasi osoitteeseen. Hintaan lisätään postituskulut, jotka riippuvat lähetyksen painosta.Sineä ja kultaa
Annastiina Tahkola Mezzosopraano
Nova Ensemble (Susanna Mieskonen Makkonen viulu, Matti Makkonen sello, Maija Teikari piano)
Suomalaisia sävelhelmiä Kaskelta, Kuulalta, Merikannolta  sekä Pylkkäseltä.

Heino Kaski: 
1.Suviyö
2.Katson virran kalvohon
3.Lähdettyäs
4.Muuttolinnut

Tauno Pylkkänen: (Kuoleman joutsen -sarja)
5.Kuoleman joutsen
6.Pastorale
7.Viimeinen kehtolaulu
8.Taivainen rekiretki
9.Joutsenlaulu

Oskar Merikanto:
10.Ma elän!
11.Kun päivä paistaa!
12.Omenankukat
13.Soi vienosti murheeeni soitto
14.Hyvästi!
15.Nocturne
16.Muistellessa

Toivo Kuula:
17.Tuijotin tulehen kauan
18.Suutelo
19.Marjatan laulu
20.Kesäyö kirkkomaalla
21.Epilogi

TT 63.31
Sovitukset Matti Makkonen
Kuvat ja ulkoasu Nazig Azezian 
Äänitetty 10/2013 Jyväskylän Palokan kirkossa

Tiedustelut ja tilaukset www.novaagency.fi
Levytilaus 20 euroa/kpl (+ postituskulut):
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat välttämättömiä.

*Kappalemäärä:


*Etu- ja sukunimi:


Katuosoite:


Postinumero ja -toimipaikka:


*Sähköpostiosoite:


*Haluatko Annastiinan nimpparin kanteen vai sisälehteen? Voit laittaa myös muuta palautetta tai kommenttia:


Ole ystävällinen ja tarkista tietosi huolellisesti.
Kiitos tilauksestasi!