Jean Sibelius 150 -levy


Vuosi 2015 oli suuri Sibeliuksen juhlavuosi, jolloin tuli kuluneeksi 150 vuotta säveltäjämestarin syntymästä
Sibelius 150Julkaistulla Sibelius -levyllä Annastiina Tahkola tulkitsee lauluja opuksesta 13. Levy sisältää uusia sovituksia mm. Finlandiasta ja Karelia-sarjasta. Jean ja Aino Sibelius viettivät häämatkansa Lieksassa, Monolan aitassa. Levyllä kuultavat kappaleet ovat syntyneet enimmäkseen häämatkan aikana tai Pielisen ja Pohjois-Karjalan vaikutuspiirissä.
Osa levyn tuotosta menee Monolan aitan kunnostamiseen Lieksa-Pielisjärvi -seuran kautta.

Jussi Makkonen, sello 
Nazig Azezian, piano 
Annastiina Tahkola, mezzosopraano
Esa Ruuttunen, baritoni
Susanna Mieskonen-Makkonen, viulu

Matti Makkonen, sovitukset
Kuuntele Sibeliuksen laulu "Under strandens granar":ARVIO Pohjolan Sanomat 10.12.2015: Sibelius tänään 150-vuotta!, Kemin Kaupunginorkesteri, Erkki Lasonpalo kapellimestari, Annastiina Tahkola mezzosopraano sekä Tuiran Kamarikuoro ja Kamarikuoro Aiolos: ..."Maanläheisyyttä ja soinnin säihkettä. ...Illan solistina oli mezzosopraano Annastiina Tahkola. Hänen vahva ja helmeilevä äänensä täytti vaivattomasti kirkkosalin Sibeliuksen viidessä joululaulussa."
PJ POSTI

Lue arvio kokonaisuudessaan (pdf 0,2Mb) »


ARVIO Hämeen Sanomat 21.10.2014 Sibelius-juhlavuoden konserttisarja Annasiina Tahkola ja Ilkka paananen: Suomalaisen liedin juhlaa. ..."Tahkola on hieno tulkintatahtoinen laulutaiteija, jonka dramaattinen ja intonaatioltaan erinomainen mezzosopraano taipuu moneen. Paananen puolestaan on yksi Suomen osaavimpia lied-piaisteja, joka ei koskaan säestä vaan kanssamusisoi ja karakterisoi tekstiä eläväksi musiikiksi, kaiken aikaa kuitenkin vuorovaikutuksessa laulajan kanssa"
MARKUS MANTERE

Lue arvio kokonaisuudessaan (pdf 0,3Mb) »

Osta levy omaksi tai lahjaksi
Levyä voi tilata Charmi-nettikaupasta »


Jean Sibelius 150 -levynjulkistamistilaisuus 2015. Nazig Azezian piano, Annastiina Tahkola laulu, Susanna Mieskonen Makkonen viulu ja Jussi Makkonen sello.


Jean Sibelius 150 -levynjulkistamistilaisuus 2015. Nazig Azezian piano, Annastiina Tahkola laulu.

Lieksan kirkko 2015. Suuri Monola -gaalakonsertti “Sibeliuksen häämatkamaisemissa“. Mukana mm. Joensuun Kaupunginorkesterin muusikoita.
Kuva © Marko Haapalehto.